Een moment van pure trots
18 september 2024
spv web

Het komende jaar zijn we zichtbaar in het PSV-stadion in Eindhoven, een plek die bol staat van de rijke voetbalgeschiedenis en onuitwisbare herinneringen. Het is bijna onwerkelijk om te beseffen dat wij ons nu op dezelfde plek bevinden waar zoveel grootheden het publiek hebben betoverd. Het stadion dat thuishoort bij de successen van PSV en de prachtige momenten van vreugde, spanning en triomf die hier door de jaren heen zijn beleefd.

Er is iets magisch aan dit stadion. Wanneer je binnenkomt, voel je de energie van het verleden, alsof de geesten van de legendarische spelers die hier ooit hebben gevoetbald nog steeds door de gangen en over het veld zweven. Dit is de plek waar iconen zoals Romário, Ronaldo, Arjen Robben en Ruud van Nistelrooij hun stempel hebben gedrukt op het Nederlandse en Europese voetbal. Het komende jaar mogen wij ook hier staan – een onvergetelijk moment en daar ben ik bijzonder trots op zegt directeur Patrick Hendriks. Vroeger als kleine jongen kwam ik hier met mijn vader naar de wedstrijden kijken. PSV had toen alleen nog maar staan tribunes en er stonden vier grote lichtmasten op iedere hoek buiten het stadion, dat is nu ruim 20 jaar wel veranderd.

Voor velen is het PSV-stadion meer dan alleen een voetbalveld. Het is een symbool van doorzettingsvermogen, van passie, en van een nooit aflatende honger naar succes. De supporters, die elke wedstrijd het stadion vullen, vormen de ziel van deze club. Hun ongeëvenaarde steun, wedstrijd na wedstrijd, jaar na jaar, is wat PSV tot een van de meest iconische voetbalclubs van Nederland maakt.

We staan hier niet zomaar, we zijn hier door hard werk, doorzettingsvermogen en het nastreven van onze dromen. Het is een erkenning van alles wat we hebben gegeven, van de offers die we hebben gebracht, en van de momenten dat we bleven geloven toen het tegenzat. Dit stadion symboliseert al die elementen – de strijd, het geloof en uiteindelijk de overwinning en iedereen mag ons zien.

Het is een mijlpaal die ons niet alleen vervult met trots, maar ons ook motiveert om verder te gaan, om te blijven streven naar meer. Als we hier kunnen staan en zichtbaar zijn in het PSV-stadion, dan is alles mogelijk. Dit is slechts het begin, een voorproefje van wat nog komen gaat. De geschiedenis van PSV is rijk, maar vandaag voegen wij onze eigen pagina’s toe aan dat verhaal.

We zullen dit moment nooit vergeten, en met deze ervaring in onze harten, kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. PSV wij zijn er bij!