Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk topic, niet alleen voor ons, maar ook voor organisaties om ons heen en de samenleving. Wist je dat jij als klant daar ook een steentje aan bij draagt?

” Al sinds 2009 is duurzaamheid actief onderdeel van ons en werken wij internationaal samen met CO2Balance. “
duurzaam printen,CO2-neutraal printen,duurzaamheid toshiba
dkm solutions e studio zijkant

CO2 neutraal met CO2 Balance

In 2009 is Toshiba een samenwerking aangegaan met het milieu adviesbureau CO2Balance en is er een CO2 neutraal programma in het leven geroepen. In dit programma staat klimaatcompensatie centraal. Er is exact berekend hoeveel CO2 er vrijkomt door toedoen van iedere multifunctionele- of barcodeprinter die we leveren. Deze berekening loopt van productie en levering, tot het gebruik tijdens de levensduur van de printer. De hoeveelheid CO2 wordt vervolgens omgezet in zogeheten carbon credits.

Carbon credits – ook wel emissiereducties genoemd – zijn certificaten die een bepaalde vermindering van broeikasgas in de dampkring vertegenwoordigen. Je kunt ze verdienen met projecten die broeikasgas voorkomen of verminderen. Deze certificaten zijn verhandelbaar: je kunt ze verkopen aan bedrijven en landen die daarmee hun eigen emissies ‘compenseren’. Vandaar de term klimaatcompensatie, die vaak wordt gebruikt voor de handel in emissiereducties. Eén ‘carbon credit’ staat gelijk aan een besparing van één ton kooldioxide (CO2).

Wordt de uitstoot van onze Toshiba printers wel écht gecompenseerd?

Je print gegarandeerd 100% CO2 neutraal. Wij kunnen deze garantie bieden door onze samenwerking met CO2Balance. Iedere ontvangen euro wordt geïnvesteerd aan CO2-uitstoot verlagende projecten en alles wordt gedocumenteerd in transparante rapporten. Inzien welke uitstoot je bespaard hebt met je Toshiba printer, deze informatie is altijd beschikbaar! Bovendien voldoet CO2Balance aan The Gold Standard.

dkm solutions e studio hotspots

Wat doen wij product specifiek?

We denken graag met je mee bij het verminderen van CO2 uitstoot. Zo is dubbelzijdig printen natuurlijk een makkelijke besparing, maar ook onze follow-me oplossing is hier een goed voorbeeld van. Deze acties leiden tot minder printen en dus tot minder CO2 uitstoot. Daarnaast ontwikkelen en implementeren wij dagelijks intelligente document- en informatiesystemen. Hierdoor sla je informatie niet alleen geordend, efficiënt en beveiligd op, je bespaart ook nog eens op de printkosten en daarmee het milieu.