Printen met Office 365
30 maart 2022
printen met office 365 (1)

Office 365 wil helaas niet altijd meewerken met het afdrukken van documenten vanuit een programma. Je hebt het vast wel een keer meegemaakt; je hebt een heel document geschreven in Word en wil deze afdrukken, maar dit wil maar niet werken. Erg vervelend! Gelukkig gaan wij jou in dit blog uitleggen hoe je dit kunt oplossen!

Ben jij up-to-date?

Een veel voorkomende oorzaak van het printprobleem is dat je software niet up-to-date is. Er zijn 2 factoren die belangrijk zijn om geüpdatet te houden, dit zijn je Windows versie en je office versie. Zijn je Windows en Office wel up-to-date? Dan is er sprake van een ander probleem.

Makkelijke oplossingen

Er zijn een paar makkelijke oplossingen die je altijd kunt proberen om het probleem met Office 365 te verhelpen. Deze werken niet in alle gevallen maar wellicht is dit de oplossing voor jou. LET OP! Maak een back-up van uw bestanden voordat je een van deze oplossingen probeert.

  • Maak een nieuw bestand en plak al je tekst in het nieuwe bestand, sluit het oude bestand en probeer de nieuwe te kopiëren.
  • Klik op het vakje zoeken onder in de balk met icoontjes, typ vervolgens uitvoeren in. Nu wordt ‘uitvoeren’ geopend. Typ vervolgens ‘Uitvoeren winword /a’ in. Probeer nu opnieuw te printen

Dit zijn enkele makkelijke mogelijke oplossingen waarmee jij hopelijk weer kunt printen via Office 365. Als deze niet gewerkt hebben, zijn er ook nog wat ingewikkeldere oplossingen. Deze staan goed beschreven in een webpagina van Microsoft die je hier kunt vinden.

Nog steeds problemen?

Is je hele systeem up-to-date, heb je alle opties toegepast en kun je nog niet binnen je Office 365 pakket bestanden printen? Dan zijn er een paar mogelijke oorzaken over, dit zijn:

  • Je printer is kapot of heeft verbindingsproblemen.
  • Je laptop/computer kan geen verbinding maken met de printer
  • Je laptop/computer heeft een ander intern probleem (virus, andere complicaties)

Deze oorzaken kun je oplossen door naar een expert te gaan. Wij bij DKM Solutions bieden verschillende oplossingen voor jouw printtechnieken, hierbij zorgen wij altijd voor een goede kwaliteit en ondersteuning zodat jij niet meer tegen deze problemen aan zal lopen.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden