Duurzaam printen

Duurzaam printen is een belangrijk onderwerp in de huidige tijd, aangezien de impact van onze drukactiviteiten op het milieu steeds duidelijker wordt. Er zijn veel verschillende manieren om duurzaam te printen, die op deze pagina langs zullen komen.
dkm solutions e studio zijkant
N

Print duurzaam

N

Bespaar geld

N

Print sneller

N

Print met de beste kwaliteit

dkm solutions e studio zijkant

Gerecyclede materialen

Een van de meest effectieve manieren om duurzamer te printen is door gebruik te maken van gerecyclede materialen zoals inkt en papier. Het gebruiken van gerecyclede inkt kan helpen om het aantal afvalproducten te verminderen en de hoeveelheid chemicaliën in de lucht te verminderen. Het gebruiken van gerecycled papier zorgt ervoor dat je duurzamer print, doordat dit zal bijdragen aan de reductie van bomenkap, energie- en waterverbruik en afval.

 

Energiezuinige printer

Een andere manier om duurzamer te printen is een printer aan te schaffen die energiezuinig werkt. Veel nieuwe printers zijn ontwikkeld met energiebesparing als grote vereiste, hierdoor verbruiken ze minder stroom dan veel verouderde versies. Dit zal zorgen voor minder impact op het milieu van de drukactiviteiten.

cropped dkm solutions e studio display.png

Print niet overbodig

De eenvoudigste manier om duurzamer te printen is door niet overbodig te printen. Veel documenten kunnen ook online bewaard worden of dubbelzijdig uitgeprint worden, hierdoor zal het aantal gedrukte pagina’s afnemen. Dit zal zorgen voor minder papierverbruik.

 

Blijf ontwikkelen

Tot slot is het belangrijk dat om te onthouden dat printen een proces is dat constant doorontwikkeld, de printindustrie staat nooit stil en blijft zich altijd door ontwikkelen in nieuwe manieren om duurzamer te printen. Regelmatig zoeken naar nieuwe manieren om duurzamer te printen is dus belangrijk voor de impact op het milieu, maar het kan ook een hoop geld schelen.

N

Conclusie

Duurzaam printen is dus een belangrijk onderwerp. Er zijn verschillende manieren om duurzamer te printen, zoals het gebruik van recyclebare materialen, energiezuinige printers, het vermijden van overbodig printen en het blijven zoeken naar nieuwe ontwikkelingen om drukactiviteiten milieuvriendelijker te maken.

dkm solutions e studio hotspots

Jouw offerte, persoonlijk en duidelijk!

Vul het formulier hiernaast in en wij nemen z.s.m. contact met je op om al je wensen te bespreken. Vul het formulier zo compleet mogelijk in, zodat we een duidelijke en mooie offerte voor je kunnen maken.

N

Persoonlijk en eerlijk advies

N

Transparant en duidelijk

N

100% gratis & vrijblijvend

N

Binnen 24 uur gegarandeerd reactie

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.