Tips voor het onderhoud en het verlengen van de levensduur van printers

Bij het kopen van een printer denk je vaak goed na over wat voor jou belangrijk is en welk model het beste bij jou past, wanneer je dan een printer gekocht hebt is het natuurlijk de bedoeling dat die zo lang mogelijk meegaat. De levensduur van een printer kan wel verlengd worden door hem goed te onderhouden, maar hoe onderhoud je je printer nou eigenlijk goed?
dkm solutions e studio zijkant
N

Print duurzaam

N

Bespaar geld

N

Print sneller

N

Print met de beste kwaliteit

dkm solutions e studio zijkant

Goed opstarten en afsluiten

Deze tip klinkt wellicht zeer makkelijk, maar is hierdoor niet minder belangrijker. Het is zeer belangrijk dat de printer goed afgesloten wordt en niet zomaar via de uitknop afgesloten wordt, daarnaast is het ook verstandig om de stekker in het stopcontact te laten zitten. Dit is belangrijk omdat printers zichzelf automatisch reinigen, dit is noodzakelijk om te voorkomen dat de inkt in de printkop uitdroogt. Wanneer dit toch gebeurt raken de gaatjes in de printkop verstopt, wat ervoor zal zorgen dat de printkop niet meer te gebruiken valt.

cropped dkm solutions e studio display.png

Houd je printer goed schoon

Het schoonmaken van de printer is een erg belangrijk onderdeel van de levensduur, wanneer de printer niet goed schoon is kan dit invloed hebben op de afdrukkwaliteit. De buitenkant van een printer is vrij eenvoudig schoon te houden, maar de binnenkant van de printer schoonmaken is lastiger. Bij het schoonmaken van de binnenkant van de printer kun je veel onderdelen loshalen en ze los schoonmaken, dan is het belangrijkste waar je nog op moet letten dat alle onderdelen goed droog zijn wanneer je ze weer terug in de printer stopt.

Voer regelmatig software-updates uit

Het is erg belangrijk om je printer goed up-to-date te houden, dit kan enige problemen oplossen en de prestaties van de printer verbeteren. Met updates voorkom je ook dat er zwakke of verouderde plekken zitten in de software van jouw printer, hierdoor is je printer beter beveiligd zodat niet iedereen zomaar bij je documenten kan.

N

Vervang de inkttanks en cartridges tijdig

Om een goede afdrukkwaliteit te waarborgen is het belangrijk om de inkttanks en cartridges op tijd te vervangen wanneer de printer dit aangeeft. Wanneer je dit niet doen kan de afdrukkwaliteit hieronder leiden, maar dit kan ook leiden tot problemen met de printer.

Contact

Bij DKM Solutions kun je altijd terecht met vragen over het onderhoud van jouw printer, neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor het onderhoud van jouw printer.

dkm solutions e studio hotspots

Jouw offerte, persoonlijk en duidelijk!

Vul het formulier hiernaast in en wij nemen z.s.m. contact met je op om al je wensen te bespreken. Vul het formulier zo compleet mogelijk in, zodat we een duidelijke en mooie offerte voor je kunnen maken.

N

Persoonlijk en eerlijk advies

N

Transparant en duidelijk

N

100% gratis & vrijblijvend

N

Binnen 24 uur gegarandeerd reactie

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.