De beste leverancier van kantoorprinters?
13 juni 2023
dkm website socials

De laatste weken zitten wij bij diverse branches en organisaties aan tafel waar we onder andere de vraag stellen: Waar moet voor jou de “beste” kantoorprinter leverancier aan voldoen? In deze blog hebben we een samenvatting gemaakt van acht punten waar, volgens onze gesprekpartners, de beste kantoorprinter leverancier minimaal aan moet voldoen.

Het is belangrijk om op te merken dat de “beste” leverancier afhangt van de specifieke behoeften en vereisten van een organisatie. Wat voor de ene organisatie het beste is, kan niet per se het beste zijn voor een andere organisatie. Het is daarom raadzaam om verschillende leveranciers te vergelijken, hun reputatie te onderzoeken en waar mogelijk referenties of aanbevelingen te raadplegen voordat een keuze wordt gemaakt.

Een beste leverancier van kantoorprinters voldoet over het algemeen minimaal aan de volgende criteria:

1. Kwaliteit en betrouwbaarheid : Een goede kantoorprinterleverancier biedt kantoorprinters van hoge kwaliteit die betrouwbaar zijn en consistent goede afdrukresultaten leveren. Ze werken samen met gerenommeerde merken en leveren printers die zijn ontworpen om lang mee te gaan.

2. Breed assortiment : Een beste kantoorprinterleverancier biedt een breed scala aan kantoorprinters om aan de diverse behoeften van klanten te voldoen. Dit omvat zowel instapmodellen voor kleinere bedrijven als geavanceerdere kantoorprinters voor grotere organisaties.

3. Ondersteuning en service : Een goede kantoorprinterleverancier biedt uitgebreide ondersteuning en service na de verkoop. Dit omvat technische ondersteuning, reparatieservices en regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat de kantoorprinters optimaal blijven functioneren.

4. Beveiliging : In de huidige digitale omgeving is beveiliging van groot belang. Een beste leverancier van kantoorprinters zorgt ervoor dat de kantoorprinters beveiligingsfuncties hebben, zoals gegevensversleuteling, gebruikersauthenticatie en beveiligde afdrukworkflows.

5. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid : Een beste kantoorprinter leverancier heeft oog voor duurzaamheid en biedt kantoorprinters met energiebesparende functies, recyclingprogramma’s voor tonercartridges en andere milieuvriendelijke initiatieven.

6. Innovatie : Een goede leverancier van kantoorprinters  blijft op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen en biedt innovatieve oplossingen op het gebied van kantoorprinters. Ze kunnen bijvoorbeeld kantoorprinters aanbieden met geavanceerde functionaliteiten, zoals mobiel afdrukken, Cloud integratie en automatisering.

7. Kostenbeheersing : Een beste kantoorprinter leverancier begrijpt de behoefte van organisaties om de kosten onder controle te houden. Ze bieden concurrerende prijzen voor hun kantoorprinters en kunnen advies geven over het optimaliseren van printprocessen om de totale afdrukkosten te verminderen.

8. Klanttevredenheid : Een betrouwbare leverancier van kantoorprinters streeft naar klanttevredenheid. Ze hebben een goede reputatie in de branche, positieve klantbeoordelingen en bieden flexibele opties die aansluiten bij de specifieke behoeften van hun klanten. Het is daarom goed om je netwerk eens te raadplegen. Lees eens een review op  google, ga eens op onderzoek op linkedin en laat je vooraf goed informeren.

Ben jij opzoek naar de beste leverancier van jouw kantoorprinter? Stuur een mail naar info@DKMsolutions.nl of bel met 085 020 3310 voor een vrijblijvende kennismaking.