Als je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen
31 maart 2023
BLOG Als je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen

Patrick Hendriks, van DKM Solutions, voelt zich nog altijd verbonden met Veldhoven, al woont hij er al enkele jaren niet meer. Hij groeide er op, bezocht er de basisschool en de middelbare school.  Al jaren onderhoudt hij diverse contacten met netwerkorganisaties en bedrijven in Veldhoven. “Het touwtje tussen mij en Veldhoven kan nooit worden doorgeknipt, dat zou ik ook niet willen”, zegt Patrick stellig.

Belang van lokaal ondernemen

Van zijn vader – destijds directeur van de Severinus Stichting – leerde Patrick het belang van lokale contacten. “Hij was geen ondernemer in de zin van een eigen bedrijf, maar hij was wel een ondernemende man, die mij het principe leerde van ‘Het gaat erom wat je doet, maar ook zéker wie je kent’. Hij deed bij voorkeur zaken met lokale bedrijven en stelde zich op als hun ambassadeur.

Eigen identiteit ontwikkelen

In 2011 besloot Patrick als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, in eerste instantie richtte het bedrijf zich op alles wat nodig was binnen een kantooromgeving. Van kantoorinrichtingen en -artikelen tot -automatisering en presentatiemiddelen. In 2019 legde hij met DKM Solutions de volledige focus op document managementsystemen, beter bekend als kantoorprinters. “Ik heb mijn onderneming op alle fronten weten te onderscheiden van de collega’s op de markt. Ik ontwikkelde een totaal eigen identiteit; mijn printers zijn mijn superhelden, mijn klanten zijn mijn ambassadeurs, die vertellen over onze avonturen. De printers zijn, dankzij lokale samenwerking, compleet aan te kleden in de huisstijl van het bedrijf waar ze staan. Ik vind het belangrijk me ook te onderscheiden op het gebied van transparantie; mijn contracten zijn eenvoudig en helder.”

Delen en vermenigvuldigen

Patricks klanten zijn gevestigd in heel Nederland maar ook in het buitenland zoals België, Duitsland en Spanje. “Omdat ik transparant zaken doe, wordt mijn klantenkring steeds groter. De band met Veldhoven blijft omdat ik verbonden ben aan een aantal netwerkclubs en bedrijven die mijn superhelden op waarde weten te schatten. Ik werk vanuit het principe: als je kunt delen, kun je ook vermenigvuldigen. Ik deel mijn kennis en mijn producten graag en hoop in de toekomst nog veel avonturen te mogen beleven, samen met mijn superhelden.”