Bedrijfsprinter leasen of kopen: voordelen en nadelen
22 september 2021
printer leasen of kopen png

Je bent opzoek naar een nieuwe bedrijfsprinter maar twijfelt over de keuze om deze te kopen of te leasen. Dit is een belangrijke keuze om te maken want de investering voor een goede printer neemt natuurlijk kosten met zich mee. In dit artikel help ik je graag op weg om de beste keuze te maken voor jouw bedrijf. Ook nemen we de voor- en nadelen voor de aanschaf of lease van een printer mee.

Printer kopen:

Wanneer je de keuze maakt om een bedrijfsprinter te kopen, dan kun je in een keer de aanschaf in orde maken voor jouw printer. Hierdoor hoeft je geen rente te betalen over de kosten wat met leasen vaak wel het geval is. Mocht je voor de aanschaf van de printer een lening doen op de bank dan is hiervoor de rente nog lager dan die van de meeste leasemaatschappijen. Dit betekend dus dat over een lange periode gezien het kopen van een printer voordeliger is.

Maar met alleen de aanschafkosten ben je er nog niet, je moet natuurlijk eens in de zoveel tijd je toners en papier vervangen. Ook moet je de kosten van onderhoud en reparaties niet vergeten.

Voor onderhoud en reparaties kun je wanneer je een bedrijfsprinter hebt aangeschaft wel zelf de keuze maken om dit in eigen beheer te nemen. Wanneer je voor lease gaat zit je vaak vast aan een onderhoudscontract waardoor je zelf geen onderhoud mag uitvoeren. Heb je hier geen handigheid in, dan kun je vaak een onderhoudscontract afsluiten waarmee je ontzorgt word op gebied van onderhoud en reparaties. Zo betaal je geen rente op lease maar profiteer je toch van goed geregeld onderhoud voor jouw bedrijfsprinter. Bij DKM Solutions zit bij het onderhoud ook het beheer van verbruiksmaterialen zoals toners en drums. Hierdoor bespaar jij op de korte- en lange termijn geld.

Printer leasen:

Bij de keuze voor het leasen van een printer  zijn alle kosten inbegrepen. Denk hierbij aan kosten voor levering, installatie, reparatie en verbruiksartikelen.  Ook hoeft je geen grote investering in een keer te voldoen. Vaak worden leasekosten maandelijks gefactureerd waardoor ze dus relatief laag zijn. Wel blijven deze kosten dus maandelijks terugkomen en zit hier vaak rente op, hierdoor zijn de totaalkosten op lange termijn hoger dan bij de aankoop van een printer.

Het grote voordeel van een bedrijfsprinter leasen is dat je nergens meer naar om hoeft te kijken. Doordat de printer goed wordt onderhouden en je verbruiksartikelen worden bijgehouden weet je zeker dat jij altijd een printer hebt die werkt. Mocht er iets aan de hand zijn met de printer waarvoor deze bijvoorbeeld voor langere reparatie weg moet dan krijg je een vervangmodel waardoor je dus altijd zekerheid hebt dat je kunt printen.

Voor- en nadelen :

We weten nu dus dat voor het kopen van een bedrijfsprinter en voor het leasen van een printer er verschillende voor- en nadelen kunnen zijn. De keuze is voor iedere ondernemer anders omdat je goed moet kijken naar de situatie in jouw bedrijf. Wil je liever geen grote aanschaf kosten hebben en vind je het fijn dat altijd alles geregeld wordt omtrent je printer? Dan kun je beter kiezen voor het leasen van een printer. Heb je genoeg budget en voldoe je liever in 1 keer een aankoop waardoor je uiteindelijke kosten lager zijn, dan kun je beter de keuze maken voor het kopen van de bedrijfsprinter. Natuurlijk kun je bij de aankoop ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten zo weet je ook zeker dat alles up-to-date blijft en je nooit met lege toners komt te zitten.

Voordeel kopen:

  • Totaal investeringsbedrag is lager dan bij lease
  • Je zit na aankoop niet vast aan een abonnement

Nadeel kopen:

  • Grote eenmalige aanschafkosten
  • Onderhoud is in eigen beheer of met een apart onderhoudscontract

Voordeel lease:

  • Je wordt volledig ontzorgt
  • Relatief klein maandelijks bedrag

Nadeel lease:

  • Totaal investeringsbedrag op lange termijn is hoger
  • Je zit vast aan een abonnement

Conclusie:

Hopelijk heeft dit artikel geholpen bij de keuze voor de aanschaf van een bedrijfsprinter. Wij bij DKM Solutions geven graag vrijblijvend advies bij aanschaf van een bedrijfsprinter. Onze alles-in-een multifunctionele printers zijn direct leverbaar en beschikken over vele top kwaliteiten. Neem snel contact met ons op voor de mogelijheden.