CO2balance-project in Kenia
5 juni 2023
kenia website

CO2balance is een organisatie die zich richt op het ontwikkelen en implementeren van projecten voor klimaatcompensatie en duurzame ontwikkeling. Een van hun projecten betreft het verbeteren van de waterinfrastructuur in Kenia om gemeenschappen toegang te geven tot schoon drinkwater en sanitair. In januari van dit jaar bezocht CO2balance Kenia om een  project te gaan bekijken voor veilig drinkwater.

Sinds 2009 werkt Toshiba samen met het milieuadviesbureau CO2balance en is het CO2 neutraal programma in het leven geroepen. In dit programma staat klimaatcompensatie centraal. CO2balance heeft de exacte CO2 uitstoot berekend van iedere kantoorprinter. Deze berekening gaat van productie en levering, tot het gebruik tijdens de levensduur van de kantoorprinter. De hoeveelheid CO2 wordt vervolgens omgezet in zogeheten carbon credits. Met één carbon credit besparen we één ton koolstofdioxide (CO2).

Het doel van het CO2balance-project in Kenia is om de levensomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren door middel van water- en sanitaire voorzieningen. Dit heeft een positieve impact op de gezondheid, de economie en het milieu. Het project omvat verschillende activiteiten, zoals het bouwen en renoveren van waterputten, het installeren van wateropvangsystemen en het trainen van lokale gemeenschappen in het beheer en onderhoud van waterinfrastructuur.

Door de toegang tot schoon drinkwater te verbeteren, worden gemeenschappen minder afhankelijk van vervuilende en ongezonde waterbronnen, zoals vervuilde rivieren of vijvers. Dit heeft een directe positieve invloed op de gezondheid door het verminderen van water gerelateerde ziekten en het bevorderen van goede hygiënepraktijken.

Bovendien heeft het project ook een positieve impact op het milieu. Door de bouw van wateropvangsystemen wordt regenwater efficiënter benut, waardoor de behoefte aan grondwaterwinning wordt verminderd. Dit draagt bij aan het behoud van lokale waterbronnen en helpt de negatieve gevolgen van ontbossing en bodemerosie te verminderen.

Het CO2balance-project in Kenia draagt dus bij aan de duurzame ontwikkeling van de gemeenschappen door de verbetering van water- en sanitaire voorzieningen. Het bevordert gezondheid, economische groei en milieubescherming, waardoor het een positieve impact heeft op de CO2-balans in de regio.

Je print gegarandeerd 100% CO2 neutraal met onze kantoorprinters. Toshiba biedt deze garantie door de samenwerking met CO2balance. Bovendien voldoet CO2balance aan The Gold Standard. Iedere ontvangen euro wordt geïnvesteerd in CO2-uitstoot verlagende projecten en alles wordt gedocumenteerd in transparante rapporten. Wil je weten hoeveel uitstoot je bespaard hebt met je Toshiba kantoorprinter? Deze informatie is altijd beschikbaar en op te vragen.