DKM Solutions bestaat 10 jaar!
2 mei 2022
10 jarig bestaan DKM

10 jaar geleden, begon Patrick Hendriks met zijn bedrijf DKM Solutions BV in Eindhoven. Hiervoor had hij ruim 6 jaar ervaring opgedaan door voor een ICT bedrijf te werken waarbij hij het MPS ( Manage Print Service ) voor Toshiba systemen had opgezet.
“Ik dacht heel arrogant dit kan nog beter en heb in 2012 DKM Solutions opgericht”. Met Toshiba TEC Nederland was er al 6 jarige relatie en zij stapte mee in het avontuur om Nederland te gaan voorzien van Office Superhelden, want dat zijn onze systemen.
Wij zijn aanwezig in heel Nederland maar ook over de grens. In deze 10 jaar zijn we hard gegroeid en hebben we superhelden ontwikkeld die duurzaam en CO2 neutraal kunnen printen. Natuurlijk vertellen we hier graag meer over.

Wat zijn nou precies de duurzame Superhelden?

DKM Solutions verkoopt, verhuurd of least Office (print-scan-kopie) systemen daar waar Toshiba TEC Nederland de systemen voorziet van service en support. Een Super Formule omdat iedereen doet waar die goed in is, het resultaat is de beste oplossing voor onze klanten.

We hebben lang nagedacht hoe we onze producten en diensten sexy moesten gaan maken/ Op het moment dat je gaat investeren en een overeenkomst aangaat wil je daar een goed gevoel bij krijgen. Door de apparatuur een identiteit te geven met daarbij een belangrijke functie binnen een organisatie worden het Office Superhelden. 

De helden van vroeger zijn lang niet de helden van nu er zijn behoorlijk wat ontwikkelingen geweest waardoor ze nu echte Duurzame Superhelden zijn geworden, en bijna onmisbaar in iedere kantooromgeving. Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk, en dit geldt ook voor onze klanten. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat je door aankoop of leasing van onze superhelden ook bijdraagt aan duurzaamheid. Daarom zijn we nu dus echte superhelden geworden.

Wat doet DKM Solutions om ervoor te zorgen dat we duurzaam kunnen printen?

In 2009 is Toshiba een samenwerking aangegaan met het milieu adviesbureau CO2Balance en is er een CO2 neutraal programma in het leven geroepen. In dit programma staat klimaatcompensatie centraal. Er is exact berekend hoeveel CO2 er vrijkomt door toedoen van iedere multifunctionele- of barcodeprinter die we leveren. Deze berekening loopt van productie en levering, tot het gebruik tijdens de levensduur van de printer. De hoeveelheid CO2 wordt vervolgens omgezet in zogeheten carbon credits. Eén ‘carbon credit’ staat gelijk aan een besparing van één ton kooldioxide (CO2).

Je print bij ons gegarandeerd 100% CO2 neutraal. Iedere ontvangen euro wordt geïnvesteerd aan CO2-uitstoot verlagende projecten en alles wordt gedocumenteerd in transparante rapporten.  Zo draag jij als klant dus ook je steentje bij aan duurzaam printen. Na 10 jaar ervaring hebben wij natuurlijk ook wel tips voor onze klanten zodat ze ervoor kunnen zorgen om hun CO2 uitstoot nog verder te verminderen. Zo is bijvoorbeeld dubbelzijdig natuurlijk een makkelijke besparing maar ook onze follow-me oplossing is hier een goed voorbeeld van. We vinden het belangrijk dat iedereen duurzaam kan printen en gaan daarom ook graag hierover in gesprek met onze klanten. 

Zijn er nog superhelden die wilt bedanken?

Patrick Hendriks vertelt met een glimlach en een traan over de afgelopen 10 jaar die hij met vallen en opstaan heeft doorgemaakt. De mensen die mij echt kennen weten wie ik ben en wat ik de afgelopen 10 jaar heb gedaan om er een succes van te maken, en het is echt keihard werken. Sommigen zien alleen het topje van de ijsberg “het succes” maar wat daaronder zit, en wat er voor gedaan moet worden is vaak niet zichtbaar. Ondernemen doe je niet van 08:00 tot 17:00, wij werken 24/7 , dag en nacht ook als we naar bed gaan en nog even wakker liggen terwijl de rest ligt te slapen.

Tijdens mijn bezoek in Zweden ergens in 2012-2013 aan een beurs in kantoormeubilair, heb ik Douwe Jan Boersma uit Friesland leren kennen. Super tof het zuiden en noorden van Nederland samen aan tafel in Zweden. Douwe Jan heeft mij iets meegegeven wat ik  tot de dag van vandaag toepas, “De Schaar”. We spreken elkaar soms als we een lange rit in de auto hebben dan bellen we even en wisselen we van gedachten, een fantastische ondernemer waar ik veel respect voor heb, Douwe Jan bedankt!

De afgelopen 10 jaar zijn super snel voorbij gevlogen en met trots hebben we ook een aantal prijzen gewonnen. Dit succes doen wij niet alleen, naast de back en front office van Toshiba TEC Nederland worden we ondersteund door een aantal managers. Via deze weg wil ik mijn dealermanager Gert-Jan Reijs bedanken, hij staat ruim 10 jaar achter me en heeft mij en onze klanten nog nooit in de steek gelaten, in mijn ogen een Superheld en onmisbaar.

Er zijn nog meer Super helden met wie wij samenwerken, Avelco ICT, Profast ICT, ValueIT, ServerPC IT Solutions, Yooker, Bulsink, GRENKE Finance, en ik zal er vast een paar vergeten waarvoor mijn excuus. Allemaal hartstikke bedankt voor de afgelopen 10 jaar, voor de samenwerking, voor de groei en het succes van DKM Solutions.

Op naar de volgende 10 jaar waarin we hopelijk nog meer kunnen doen om duurzaam te kunnen printen en waarin we met nog meer superhelden mogen werken!