Waarom Service & Support ?
30 oktober 2023
service

Service en support voor kantoorprinters zijn cruciaal om verschillende redenen. Onze systemen  zijn vaak essentieel voor de bedrijfsvoering en elke uitval kan leiden tot vertragingen en verlies van productiviteit. is het wel nodig om een service en support overeenkomst aan te gaan, wat zijn de voordelen en is het echt noodzakelijk ? In deze blog delen wij enkele redenen waarom service en support belangrijk zijn.

1.Betrouwbaarheid en continuïteit: Bedrijven vertrouwen op kantoorprinters voor belangrijke dagelijkse taken. Als er iets misgaat, kan dit leiden tot aanzienlijke operationele verstoringen. Regelmatige service zorgt ervoor dat de printer betrouwbaar functioneert en minimaliseert de downtime.

2.Efficiëntie en kwaliteitsbehoud: Door regelmatig onderhoud kunnen componenten van kantoorprinters, zoals de printkoppen en cartridges, efficiënt blijven werken, wat resulteert in consistente afdrukkwaliteit en voorkoming van zaken als vlekken, strepen of papierstoringen.

3.Kostenbesparing: Hoewel er vooraf kosten zijn verbonden aan service en support, kunnen ze op de lange termijn geld besparen door dure reparaties of vervanging van apparatuur te voorkomen. Ze helpen ook bij het optimaliseren van het tonerverbruik, wat een van de hoogste lopende kosten is voor kantoorprinters.

4.Technische ondersteuning: Vooral bij geavanceerde multifunctionele kantoorprinters, kan er een breed scala aan technische problemen optreden die gespecialiseerde kennis vereisen om op te lossen. Directe support kan snel en effectief hulp bieden bij problemen.

5.Software-updates en beveiliging: Moderne kantoorprinters zijn vaak netwerkapparaten met software die regelmatig moet worden bijgewerkt om beveiligingsrisico’s te minimaliseren. Onze support afdeling zorgt voor tijdige updates en kunnen helpen bij het verdedigen tegen cyberdreigingen.

6.Gebruikstraining: Soms kunnen problemen voortkomen uit onjuist gebruik van de apparatuur. Adequate training en support kunnen gebruikers leren hoe ze het apparaat correct en effectief kunnen gebruiken, waardoor veelvoorkomende gebruikersfouten worden voorkomen.

7.Compliance en duurzaamheid: In bepaalde industrieën zijn er regelgevingen met betrekking tot de verwerking van gedrukte materialen, vooral als ze gevoelige informatie bevatten. Een professioneel serviceteam kan ervoor zorgen dat printers voldoen aan deze wettelijke normen en helpen bij het implementeren van milieuvriendelijke praktijken.

Door al deze redenen is investeren in professionele service en support voor kantoorprinters geen luxe, maar een noodzaak voor de meeste organisaties. Het zorgt voor soepele bedrijfsprocessen, beschermt tegen onvoorziene kosten en waarborgt de continuïteit en kwaliteit van het werk.

Ben jij opzoek naar de beste leverancier van jouw kantoorprinter? Stuur een mail naar info@DKMsolutions.nl of bel met 085 020 3310 voor een vrijblijvende kennismaking.