Waar moet je opletten bij de aanschaf van een professionele printer?
2 november 2021
waar moet je op letten png

Wanneer je opzoek bent naar een professionele printer dan zul je merken dat hierin het aanbod erg groot is. Het is van belang dat je bij de aanschaf van een bedrijfsprinter ervoor zorgt dat deze goed in jouw kantoor past en dus van alle gemakken voorzien is. In dit artikel leggen wij jou uit op welke functionaliteiten jij moet letten bij het aanschaffen van een zakelijke printer zodat je hierin een goede keus kunt maken.

Over welke functionaliteiten moet de printer beschikken?

Als eerste moet je beslissen over welke kwaliteiten jouw professionele printer moet beschikken. Zo heb je verschillende mogelijkheden in papierdiktes, afdrukkwaliteit, scan snelheid en afdruksnelheid. Print jij op kantoor altijd op hetzelfde dikte papier? Of wil je de mogelijkheid hebben tot het printen op verschillende papierdiktes? Niet alle printers beschikken over de mogelijkheid om te kunnen printen op verschillende papierdiktes.

Afdruksnelheid is een belangrijk punt bij de aanschaf van een professionele printer. Dit omdat een snelle printer jou veel tijd kan besparen in je onderneming. Natuurlijk is een goede productiviteit van belang en bij de oriëntatie voor de aanschaf van een printer zal je erachter komen dat hier veel verschil in kan zitten per printer. Zorg er daarom voor dat jouw professionele printer een afdruksnelheid heeft van minimaal 20 prints per minuut. Daarbij is het ook erg belangrijk dat je kijkt naar de  afdrukkwaliteit. Een printer die snel afdrukt maar waarvan de kwaliteit niet in orde is werkt ook niet geschikt als professionele printer. Onze e-studio printers hebben een afdrukkwaliteit van 1.200 x 1.200 dpi dit zorgt ervoor dat je zelfs je drukwerk niet meer hoeft uit te besteden. Ga voor de aanschaf dus na welke functionaliteiten voor jou het belangrijkste zijn zodat je bij de aankoop van een professionele printer zeker weet dat deze beschikt over de juiste functionaliteiten.

Beveiliging

Een goede online beveiliging van jouw printer is erg belangrijk. Op kantoor ga je hier natuurlijk belangrijke documenten mee printen die wellicht privacygevoelig zijn. Je wilt niet dat deze zomaar openbaar kunnen komen en daarom is het van belang dat jouw professionele printer beschikt over een beveiligde harde schijf. Kijk daarom bij de aanschaf van een professionele printer ook zeker naar de interne beveiliging.

Duurzaamheid

In de huidige tijd is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid. Een aanschaf van een professionele printer draagt vaak niet bij aan duurzaamheid. Als jouw bedrijf duurzaamheid belangrijk vind, kies dan voor een Toshiba e-studio printer. Wij bij DKM Solutions vinden duurzaamheid namelijk erg belangrijk. Daarom draag jij als klant ook een steentje bij hieraan bij de aanschaf van een van onze professionele printers. Wil je meer te weten komen over hoe wij omgaan met duurzaamheid, lees dan verder op onze duurzaamheid pagina.

Aanschaf

Nu we hebben gekeken naar de belangrijke functionaliteiten van een professionele printer en je vanuit hier een goede keuze kunt maken is het ook van belang om te overwegen of je de printer wil leasen of kopen. Ga hiervoor ook op onderzoek uit om te kijken wat het beste is voor jouw onderneming bij de aanschaf van een professionele printer.

Mocht je nog vragen hebben of je wilt de mogelijkheden van onze e-studio multifunctionele printer ontdekken. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.